Tájékoztató a mentorálás igénybevételének rendjéről

Közzétéve: 2021.05.06.   Frissítve: 2022.02.21.

Tisztelt Vállalkozó!

 

Ezúton is emlékeztetjük, hogy a „Vállalkozó Start” program pályázati felhívásának megfelelően a pályázással egyidőben kötelezettséget vállalt arra, hogy negyedévente egy mentorálási alkalmon részt vesz. Minimum 4 mentorálási alkalmat kell igénybe vennie, de amennyiben úgy érzi, hogy további alkalmak is segítségére vannak, akkor maximum 6 mentorálási alkalmon vehet részt.

Az alkalmakra való bejelentkezés időbeli megoszlásakor ügyeljen arra, hogy az utolsó időszakra is maradjon mentorálási lehetősége, ezért technikailag az első 9 hónap alatt nem merítheti ki az összes mentorálási alkalmat.

Folyamatosan hirdetünk meg újabb és újabb mentorálási alkalmakat, amelyekről a https://vallalkozostart.hu/ oldalon, saját fiókjában a Mentorálás menüpont alatt tájékozódhat.   A program során az Ön személyes felelőssége ezeket figyelemmel kísérni, időben bejelentkezni és részt venni, az újabb lehetőségek meghirdetéséről nem fogunk egyéni értesítéseket küldeni!

A Támogatói okiratban rögzített elvárás, hogy a projekt kezdetétől számítva negyedévente legalább egy mentoráláson részt vegyen, mivel a negyedéves beszámolóban erről számot kell adnia.
Példa: Ha Önnek 2021. februárjában indult a támogatási időszaka, akkor Ön feltételezhetően 2021 áprilisáig Beszámoló beadás elnevezésű mentoráláson már részt vett, és a következő negyedévében (május-július) be kell jelentkeznie a következő mentorálási alkalomra, majd ugyanígy minden negyedévben. Minden beszámolási időszakban legalább egy, de a 12 hónap alatt maximum hat alkalmon vehet részt!
Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy egy-egy eseményen korlátozott a résztvevők száma, ezért érdemes időben időpontot foglalni.

Egyéni mentorálás igénybevételének menete, feltételei: 

Először is a saját fiókjába belépve győződjön meg arról, hogy nincs meghirdetett, szabad mentorálási alkalom az adott témában. 

Egyéni mentorálásra az igényüket  a mentoralas@vallalkozostart.hu mail címen jelezhetik.

- Adják meg a nevüket, négyjegyű azonosítójukat, a vállalkozás nevét, és azt, hogy milyen témakörben kérnek támogatást.

- A mentorok szabad kapacitásuk függvényében 15 napon belül felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, illetve fenntartják a jogot, hogy a jelentkezőket csoportos mentorálásra irányítsák.   

A beszámolók benyújtásának tárgyában több típusú mentor-rendezvényekre kerül sor:

  • a) Minden pályázó számára elérhető és kötelező a Beszámoló beadása mentorálás rendezvény
    (maximális létszám: 98 fő), mely havonta kerül meghirdetésre 2021. augusztusáig.
  • b) A csoportos eseményt követően, szintén beszámoló témakörrel havonta 1-2 kiscsoportos (maximális létszám: 30 fő) alkalmat is meghirdetünk, amelyre azonban közvetlenül nem lehet jelentkezni. Részvételi szándékát a mentoralas@vallalkozostart.hu címre küldött emaillel jelezze, ezt követően a mentorok regisztrálják Önt az eseményre. Jelentkezési feltétel: csak azok vehetnek részt kiscsoportos mentoráláson, akik korábban a nagycsoportos beszámoló mentoráláson már részt vettek vagy hiánypótlási felszólítást kaptak a beszámolójukra.
  • c) Amennyiben a két csoportos eseményen történő részvételt követően a vonatkozó útmutatók és videó alapos tanulmányozását követően sem boldogul a beszámoló, vagy a hiánypótlás beadásával, egyéni mentorálásra is lehetőséget adunk beszámoló témakörben, amelyre részvételi szándékát a mentoralas@vallalkozostart.hu címre küldött emaillel jelezze, ezt követően a mentorok regisztrálják Önt az eseményre. Jelentkezési feltétel: csak azok vehetnek részt egyéni mentoráláson, akik korábban a Beszámoló beadása mentorálás rendezvényen már részt vettek vagy hiánypótlási felszólítást kaptak a beszámolójukra.

 

Fontos technikai tudnivalók:

  • Akkor tud mentorálásra jelentkezni, amennyiben Ön Mentorálásra jelentkezhet vagy Mentorált státuszba került. Ha nem ilyen státuszban van, de már elindult a projektidőszaka legalább két hónapja, akkor írjon a vallalkozostart@ofa.hu emailcímre.
  • Egyszerre csak egy mentorálási alkalomra tud bejelentkezni. Újabb mentorálási eseményre az előző részvétel leadminisztrálását követően lesz lehetősége bejelentkezni.
  • A mentorálási alkalom Zoom linkjét az adott eseményre való regisztrációt követően, legkésőbb az esemény napján látják az adott mentorálás leírásában.
  • Amennyiben az esemény leírásában lát kérdőívet, kérjük, azt mindenképp töltse ki, mivel a beérkezett igények alapján lesz személyre/csoportra szabva a mentorálás.
  • Kérjük, hogy vegye figyelembe, hogy amennyiben Ön bejelentkezett mentorálásra, de nem tud azon részt venni, viszont az esemény előtt legalább 24 órával elmulasztja az eseményről való lejelentkezést, akkor nem tud új mentorálásra bejelentkezni az adott negyedévben!
  • A mentoráláson kötelező saját teljes néven (nem rövidítés, nem becenév), forrástár azonosító (VS- ...4 jegyű szám) képpel és hanggal részt venni. Gondoskodjanak róla, hogy ezek már a bejelentkezéskor álljanak rendelkezésre!
  • A jelenlétet csak abban az esetben fogadjuk el és tekintjük igazoltnak, ha a jelenléti chat-ben teljes nevét beírta és szerepel a mentorálási alkalmon készült képernyőfotók valamelyikén.
  • Ügyeljenek a pontos megjelenésre, mert a későket a mentorálásra nem engedjük be!  (maximum 10 perc késés a megengedett)
  • Kérjük, hogy ne vezetés közben jelentkezzen be az alkalomra, mert olyan információk hangoznak el, amelyek figyelmet igényelnek és közben jegyzetelni ajánlott. Aki vezetés közben jelentkezik be a mentorálásra, balesetmegelőzés érdekében kitesszük az alkalomról.
  • Kérjük, egymás között ne osszák meg a mentorálási alkalmak Zoom linkjét, mivel így olyanoktól veszik el a lehetőséget, akik időben regisztráltak! A mentor az eseményre nem regisztrált személyeket kiteszi az alkalomról.
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy mindig az adott tematika alapján folyik a mentorálás, pl. a beszámoló beadás alkalmon nem vesznek át marketing témaköröket és fordítva.
  • A program végéig egyes mentorálási témákat ismétlődően hirdetünk meg, pl.: Beszámoló beadása és Marketing témakörökben.

 

Üdvözlettel:
"Vállalkozó Start" Program
Mentorok

 

Megjegyzések

  1. Nekem eddig megvolt a 3 mentorálás, a 4.júliustól lesz aktuális.
    Mikor beléptem a fiókomba, azt írta ki, hogy nincs elég mentorálási alkalmam.
    Ezután eltűnt ez a kiírás.
    Ez csak egy hiba volt?
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez egy fejlesztés köztes verziója volt, időközben javításra került. (VSP)

      Törlés
  2. Jelentkeztem a mentorálásra, a státuszom Mentorálásra bejelentkezet, de a megjelőlt mentorálási napon a le írásban semilyen link vagy bármi más nem jelent meg ,így nem tudtam be lépni a zoom eseménybe .Ilenkor mit tudok teni ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérem, írjon e-mailt a történtekről a mentoralas@vallalkozostart.hu email-címre, és néhány napon belül választ kap a kérdésére! Üdvözlettel: VSP Ügyfélszolgálat

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fenntartási jelentés beadásáról információk, kitöltési útmutató

Beszámolók benyújtási útmutatói és határidők + videós segédlet