KATA adózók adózási könnyítése

 Aktualizálva: 2021.05.06.

KATA adózók adózási könnyítése április hónapra is érvényes,

azaz a 2021 februárjában már katázó, mentesített tevékenységet folytató kisadózó vállalkozásnak 2021 áprilisára nem kell megfizetnie a főállású, illetve a nem főállású kisadózó utáni tételes adót. A kedvezményt a NAV kérelem nélkül megállapítja (485/2020. Korm. rendelet módosított 4/A. §-a).

A március havi adókönnyítésről  szóló tájékoztatónkat lentebb, 2021.03.12-ei bejegyzésünkben találja.

A veszélyeztetett ágazatok és a mentesség részletes szabályai megtalálhatók a NAV honlapján a Márciusra nem kell katát fizetni címmel megjelent tájékoztatóban.


 

 Dátum: 2021.03.12.

  Márciusra nem kell KATA-t fizetni

 A 2021 februárjában már katázó, mentesített tevékenységet folytató kisadózó vállalkozásnak 2021 márciusára nem kell megfizetnie a főállású, illetve a nem főállású kisadózó utáni tételes adót. A kedvezményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kérelem nélkül megállapítja.

A jogszabály alapján mentesített vállalkozásoknak a KATA befizetését a "Vállalkozó Start" Program keretében benyújtandó beszámolókban sem kell igazolniuk, így természetesen az adott hónapra a megfizetést alátámasztó dokumentációt sem kell csatolniuk. Ugyanakkor a márciusi bértámogatás felhasználására vonatkozó dokumentumokat (bértámogatás kifizetését igazoló bankkivonat, bevételi nyilvántartás, utalással kifizetett bevételek bankba történt beérkezését igazoló bankkivonatok) illetve a márciusi bevételi nyilvántartást fel kell tölteni a megfelelő rovathoz.

További információ a NAV oldalán található.

További adózási könnyítésekről szintén a NAV oldalain olvashat.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fenntartási jelentés beadásáról információk, kitöltési útmutató

Beszámolók benyújtási útmutatói és határidők + videós segédlet